Wie ben ik?


Mijn naam is Hanneke van Nes, ik ben kindercoach en moeder van een prachtige dochter. Ik geniet van Bach, ben dol op Italië en ik houd van koken.
 
Toen ik ontdekte dat ik zelf hoogsensitief was, ben ik gaan zoeken naar antwoorden. Ik wilde mijzelf begrijpen en ik wilde leren hoe met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Ik wilde het niet langer als een last ervaren. Ik wilde de positiviteit eruit gaan halen....

Ik deed van alles. Onder andere mindfulness retraites bij Thich Naht Hahn. Deze retraites waren heel inzichtgevend en helpend. Ik leerde stap voor stap met mijn gevoeligheid om te gaan. Ik ging het beetje bij beetje accepteren.

Daarnaast las ik veel. Ik verdiepte mij in de wetenschappelijke onderzoeken over hoogsensitiviteit van Prof. dr. Elke van Hoof en van drs. Esther Bergsma. Hun boeken waren bijzonder inzichtgevend. Hoogsensitiviteit is niet zweverig. De hersenen van een HSP-er werken echt anders.

Eindelijk begon ik te begrijpen waarom ik de wereld om mij heen zo anders en zo intens beleefde. Of waarom ik soms zo verwijderd van mijzelf of zo onzeker was. Ik was opgelucht met al deze inzichten en handvatten hoe met het HSP zijn om te gaan! Het mocht er simpelweg gewoon zijn.

Ik wilde hier iets mee, niet alleen voor mijzelf en voor mijn hoogsensitieve dochter, maar ook voor al die ouders en HSP kinderen die met gevoeligheid worstelen. Ik wilde hen begeleiden om bij jezelf te blijven, om in je kracht te komen. Om beter in je vel te zitten. 

De keus om een post-hbo kindercoaching te doen was snel gemaakt. Daarnaast deed ik nog een module Coaching aan de Open Universiteit. Dit naast 10 jaar ervaring in het werken met kinderen, bijna 20 jaar HSP ervaringsdeskundige, maakt dat ik nu als kindercoach ouders en gevoelige kinderen  kan ondersteunen en begeleiden op weg naar Vertrouwen & Veerkracht.

Ik maak me sterk voor jullie!


Met harte groet,
Hanneke


Scroll naar beneden voor mijn visie, mijn curriculum & voor informatie over hoogsensitiviteit & onderzoek. Mijn visie 

Ik geloof dat elk mens, elk kind, elke ouder, ruimte mag innemen om bij zichzelf te blijven, om  trouw te zijn aan zichzelf, om aandacht te geven aan dat wat er speelt. Om zo vanuit eigen kracht met vertrouwen de wereld in te stappen.

Ik gun jouw gevoelige kind om bij zichzelf te mogen komen, om ruimte te geven aan dat wat er speelt. Ik gun jouw kind om weer in zijn kracht te komen. Om weer met vertrouwen en vrolijkheid de wereld in te stappen.

Ik gun jou, als ouder van een gevoelig kind, dat ik je mag begeleiden als het opvoeden spannend is, als je vast loopt. We creëren rust, je gaat ervaren en voelen wat er speelt. Je krijgt van mij inzichten & praktische maatwerk tips & tricks aangereikt tijdens de evaluatie.

Je bent weer in the lead! Je kunt jouw mooie gevoelige HSP kind weer met vertrouwen & veerkracht begeleiden.


Voor meer informatie over hoe een coachtraject gaat klik op Aanbod: 


Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Inhoud tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in de https://policies.google.com/privacy?hl=nl [Privacyverklaring). Je kunt je altijd weer afmelden voor deze [cookie-instelling] /redirect-to-page/b01a7e35-6b68-4be6-92cf-c3d840a9481c.

Inhoud tonen

Curriculum

Ruime werkervaring met kinderen in reguliere en antroposofische kinder- en naschoolse opvang. Opleiding: SPW-3, HBO, Post HBO Kindercoach en Open Universiteitsmodules & HSP ervaringsdeskundige. Aangevuld met Mindfulness, Mindful parenting en Gordon trainingen. Daarnaast heb ik in mei de praktijkleergang Coachen vanuit psychologisch positief perspectief, een module van de Master Levensloop, aan de Open Universiteit afgerond.

"Hanneke heeft ons inzicht gegeven in wat onze dochter beweegt en wat ze ons wil laten zien. Ook heeft ze ons concrete handvatten gegeven waarmee we samen met onze dochter aan de slag zijn gegaan." Vader van dochter van 4 jaar

Hoogsensitiviteit & onderzoek


Ons onderzoek toont aan dat mensen met hoogsensitiviteit (HSP) de wereld op een andere manier beleven dan mensen die de eigenschap niet hebben’, zegt Van Hoof. Hoogsensitiviteit? Je denk bij het woord al snel aan zweverige theorien van mensen met vermoeiende kinderen. 


Maar hoogsensitieve mensen bestaan wel degelijk, blijkt uit een grootschalig onderzoek van klinisch psychologe Elke van Hoof. Ze stelde de resultaten voor op het eerste Internationale Congres voor Hoogsensitiviteit in Br