Kindercoaching & Reviews

Mijn visie

Ieder kind heeft wensen, vaak onuitgesproken, maar wel aanwezig. Ieder kind zou een kindercoach moeten hebben die kan ondersteunen bij het uiten en bij het vervullen van zijn wensen. 

Wat is Kindercoaching?

Kindercoaching is een korte, laagdrempelige, positieve, oplossingsgerichte vorm van coaching waarbij  kinderen van 4 tot 18 jaar, en ook de ouder(s), worden gecoacht. Kindercoaching is een gestructureerd proces waarbij jouw kind wordt aangezet tot effectief gedrag. 


Waarom en voor wie?

Een kindercoach heeft oog voor de wensen van jouw kind.

Het doel van kindercoaching is om jouw kind te stimuleren om, vanuit bewustwording en vanuit eigen kracht, tot effectief gedrag over te gaan. 

Jouw kind is altijd het uitgangspunt.

Een kindercoach gebruikt verschillende methodieken bij uiteenlopende  hulpvragen en thematiek. 

Bijvoorbeeld boosheid, driftbuien, angst, echtscheiding, onzekerheid, onveiligheid, verlies, afwijzing, conflict, jaloezie, concentratie- of slaapproblemen, grenzen,  hoogbegaafdheid en of hoogsensitiviteit-hooggevoeligheid.
Reviews

"Mijn zoontje heeft de samenwerking met Hanneke als erg prettig ervaren. Na de eerste ontmoeting kon hij niet wachten om haar weer te zien en ik merkte dat hun ontmoetingen echt doorwerkten en dat hij beter in staat was zich uit te drukken ten opzichte van zichzelf en naar anderen. Hij voelde zich veilig bij haar en dat kwam denk ik mede doordat ze erg flexibel was in haar manier van werken en aanpak.  Zij gaat mee in de belevingswereld van het kind en speelt daar dan op in, in plaats van andersom. 
Ook was het erg goed en leerzaam voor mij als ouder, om in de spiegel te kunnen kijken en in te kunnen zien hoezeer mijn eigen proces en welbevinden ook invloed heeft op de gemoedstoestand van mijn kind en dat ik op die manier zelf ook veel kon bijdragen in het groei en leerproces. 
De communicatie tijdens de coaching periode was helder en duidelijk. Mijn zoon en ik hebben er veel aan gehad en ik maak nog steeds gebruik van de kennis die ik opgedaan heb tijdens de samenwerking." Moeder van zoon van 7 jaar


"Hanneke heeft ons inzicht gegeven in wat onze dochter beweegt en wat ze ons wil laten zien. Ook heeft ze ons concrete handvatten gegeven waarmee we samen met onze dochter aan de slag zijn gegaan." Vader van dochter van 4 jaar

 "Ik heb het traject als fijn en betrokken ervaren. Een gevoel van (h)erkenning. Soms kreeg ik een bevestiging in wat ik eigenlijk al deed/wist en daarnaast gaf ze me ook fijne aanwijzingen, mogelijkheden/tips om met onze situaties om te gaan. 

De ‘taal van acceptatie’ vind ik erg fijn om aan vast te houden! 

Hanneke geeft me de ruimte om te zijn wie ik ben. Ik vind haar ook erg doortastend. Ze laat zien daar waar ik zelf kleine stapjes in maak, doorwerkt bij mijn dochtertje." Moeder van dochter van 4 jaar