GRATIS 

Checklist Is je kind Hoogsensitief?

Door deze vragenlijst in te vullen krijg je inzicht in de verschillende kanten van hoogsensitiviteit. Je ziet na het invullen direct voor welke prikkels je kind gevoelig is (Bergsma, 2019). 

Wil je deze checklist? Vraag dit dan nu aan via het contactformulier hieronder.


GRATIS 

Gratis HSP Adviesgesprek 

Ik ben benieuwd naar waar je nu staat ten aanzien
van de Checklist Is je Kind Hoogsensitief? Weet je waar je naar toe wilt, waar je tegenaan loopt? Kan ik je daar eventueel verder mee kan helpen. 

Ik bied je een gratis HSP adviesgesprek in de vorm die jij kiest: zoom, live, whatsapp of per telefoon.Voorafgaand aan dit gesprek stuur ik je een aantal vragen. 

Wil jij dit gesprek? Vraag dit dan nu aan via het contactformulier hieronder.

Ja, ik wil die gratis checklist! Of Ja, ik wil dat HSP adviesgesprek. Stuur mij dan nu een bericht via onderstaand contactformulier:

Netherlands

Ik geef toestemming om naast de checklist nieuwsbrieven of tips te ontvangen of om op de hoogte te blijven van het aanbod van Kindercoaching Hanneke van Nes. Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen. 

Scroll naar beneden voor Aanbod, Werkwijze, FAQ & methodieken

"Ik heb het traject als fijn en betrokken ervaren. Een gevoel van (h)erkenning. Soms kreeg ik een bevestiging in wat ik eigenlijk al deed/wist en daarnaast gaf ze me ook fijne aanwijzingen, mogelijkheden/tips om met onze situaties om te gaan. 

De ‘taal van acceptatie’ vind ik erg fijn om aan vast te houden! 

Hanneke geeft me de ruimte om te zijn wie ik ben. Ik vind haar ook erg doortastend. Ze laat zien daar waar ik zelf kleine stapjes in maak, doorwerkt bij mijn dochtertje." Moeder van dochter van 4 jaar

Aanbod

Kindercoachtraject
Op weg naar Vertrouwen & Veerkracht.


 • 1 x Kennismaking
 • 1 x Intakegesprek 
 • 1 x Verdiepingsgesprek 
 • 2 x Kindsessie 
 • 1 x (Tussen) evaluatie
 • Trajectprijs € 497,95 Locatie: Bij ouders/kind thuis indien je in mijn werkregio woont. Woon je buiten mijn werkregio dan kijken we naar een passende oplossing. Ik kan je dan bijvoorbeeld vragen naar Zeist te komen. 


FAQVervolg: ouder- of kindsessie

 • Losse sessie 1 uur € 84,95
Losse sessie: 

Wil jij als ouder een losse coachsessie? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden!

Werkwijze


Kennismaking

Allereerst is er een korte kennismaking met jullie, de ouder(s), per telefoon. Er is ruimte voor vragen en we kijken of ik jullie op weg kan helpen. 

Intake & Verdieping

Intake:

 • We, de ouder(s) en ik, nemen het intake formulier door. 
 • We nemen de hulpvraag en de wens  voor het kind door. 


De intake is bij de ouder(s) thuis als jullie in mijn werkregio wonen.  Het kind is hierbij niet aanwezig, zodat de ouders vrijuit kunnen praten.

Jullie, de ouders, hebben daarnaast de ruimte om te delen wat op dat moment speelt. Bij het delen van jullie verhaal beoefen ik Deeply Listening in de traditie van Thich Nhat Hanh. Het doel is inzicht krijgen naast mededogen en begrip tonen voor de ouder(s). Klik op de button onderaan om meer te weten te  komen over  

Thich Nhat Hanh & mindfulness. Verdiepingsgesprek:

 • We checken de hulpvraag en wens van de ouders. 
 • Ik geef de voorlopige individuele thema's terug, deze kunnen bijgesteld worden na de kindsessies. 
 • Ik stel verdiepingsvragen
 • We bespreken mijn mogelijkheden en grenzen.
 • Je krijgt het voorstel begeleidingsplan en toestemmingsformlier. 


Kindsessies

Deze zijn bij het kind thuis. Hier zijn de ouders niet bij aanwezig zodat het kind de kans krijgt vrij te zijn in het delen met mij wat er speelt.

Eerste kindsessie

 • Doel:  kennismaken & bewustwording
 • De wens van het kind staat centraal


Tweede kindsessie:

 • Doel: bewustwording & verdieping 
 • Verdieping ten aanzien van de thematiek & wens van het kind.  
 • De wens van het kind staat centraal.


Derde kindsessie:

 • Indien nodig.


Soms is het kind nog wat te jong om individueel kindsessies mee te plannen. In dat geval bied ik maatwerk. Denk aan een observatie sessie en een  oudersessie.


(Tussen)evaluatie

 • Inzichten worden met de ouders gedeeld. We bespreken of er veranderingen hebben plaatsgevonden bij de ouder(s) en of het kind. 
 • Je krijgt achtergrondinformatie en een overzicht van  maatwerk oefeningen afgestemd op de thematiek en de wens van het kind.
 • We bespreken hoe en of we verder gaan. Waar kan nog met het kind aan gewerkt worden? Doe ik dat of gaan de ouders zelf verder met het kind? Of ga ik met de ouders aan de slag? Lees verder hiernaast....


Vervolg opties:


Kindsessies

 • Doel: in twee tot drie kindsesises verder werken aan de thematiek en of de wens van het kind.  
 • Inzet van methodieken die hierop zijn afgestemd. 


Bij voorkeur bij het kind thuis of buiten in de natuur.


Oudersessies

 • Doel: in twee tot drie oudersessies werken aan hoe de ouder(s) het kind kunnen begeleiden & ondersteunen
 • Inzet van methodieken die afgestemd zijn op de thematiek en of op de wens van het kind. 


Bij voorkeur bij de ouder(s) thuis Doorverwijzen: wanneer wenselijk of wanneer er meer nodig is, kan ik jullie in contact brengen met andere hulpverlenende instanties.

 

Eindevaluatie

 • Inzichten en vorderingen worden met de ouder(s)  besproken.
 • Kunnen de ouders en het kind nu zelf verder? 
 • Evalueren van de begeleiding. 
 • Afsluiting 


Na een maand hebben we contact per mail of per telefoon, om te horen hoe het gaat. Als blijkt dat er nog iets speelt wat aandacht nodig heeft dan is een vervolg sessie mogelijk met ouder of kind.
 


Methodieken

De methodieken die ik inzet bij het kind zijn afgestemd op de hulpvraag, thematiek en leeftijd van het kind. Het doel is inzicht & bewustzijn te creëren voor dat wat speelt bij het kind.

Methodieken voor het jongere kind kunnen zijn: een verhaal lezen, een wensboom tekenen, kleien, een opstelling met dieren of poppen doen, met een therapeutische pop, emoji's of kwaliteitenkaarten.

Methodieken voor het oudere kind kunnen zijn: gevoelskaarten, opstelling, kwaliteitenspel, rollenspel, mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh, focusing in de traditie van Prof. Gendlin en of coachingsinterventies vanuit de positieve psychologie. 
Methodieken voor de ouder(s) kunnen zijn: opstelling, kwaliteitenspel, rollenspel rondom een bepaald thema,, mindfulness, focussing en of coachingsinterventies vanuit de positieve psychologie. Met als doel het kind beter te kunnen ondersteunen en begeleiden.

Bij focusing en mindfulness leert het kind of de ouder op een vriendelijke, niet oordelende manier te kijken naar wat er in zichzelf omgaat. Bij focussing leert het kind of de ouder daarnaast verbinding te maken met het gevoel.